Kom med i madkunstnerens univers

Gastronomisk helle i særklasse

Forkæl dine smagsløg i hele Damarks spisekammer. Smag på fynske specialiteter og delikatteser og lad det fynske køkken sætte prikken over i’et til dit møde eller konference. Krydr mødet med besøg på den fynske vin-, øl, eller chokoladerute.

Lad dig inspirere af fynske fødevarefestivaller, gourmetrestauranter og skab teamspirit og bliv rystet sammen med dine kollegaer eller mødedeltagere på kokkeskole.

Afslappet loungestil i Odense

Det er som at træde ind i en hip newyorker-restaurant i hjertet af Odense. Her er højt til loftet og laidback lounge-stil med hummer, østers og champagne på menuen.

Efter at have sluppet tøjlerne på Munkebo Kro har gourmetkokken Thomas Pasfall åbnet sin egen toptjekkede restaurant Pasfall med en stemning helt nede på jorden.

Her kan du sætte tænderne i fynske klassikere som boghvedechips, rygeost og brunsviger med et twist. Tilberedt med øje for fornyelse og gastronomi på et meget højt plan. www.thomaspasfall.dk

Smagfuldt køkken i den gamle smugkro

Det er svært at forestille sig, at her en gang var stald med grise og køer. Du kan dog stadig få gris på gaflen, om end i en noget mere avanceret udgave.

Indenfor i den charmerende krostue under buede loftsbjælker og skæve vægge dufter her af  historie og John Kofods smagfulde køkken. Her i den gamle smugkro har man grinet og grædt, fortalt røverhistorier og indgået aftaler.

Nydt samværet og ikke mindst den gode mad. I mere end to hundrede år. www.sortebrokro.dk

Luksus på tallerkenen hos Lieffroy

Navnet kender vi. Fra de fyrre år, hvor Jean-Louis Lieffroy som køkkenchef for alvor satte Falsled Kro på det gastronomiske Danmarkskort.

I dag står far og søn sammen i køkkenet på Restaurant Lieffroy, der drives af sønnen Patrick. Maden er sammensat af de bedste – og helst lokale – råvarer. Her er elegant og afslappet.

Her er ingen dogmer, udover at følge sæsonen. Og at servere højtragende kvalitet til priser helt nede på jorden. www.lieffroy.dk

Smagen af Fyn

Fødevarenetværket ’Smagen af Fyn’ består af 75 fødevareproducenter, brygmestre, gårdbutikker, kokke, restauratører og andre ildsjæle for at bringe de bedste fødevarer fra den fynske jord til hele Danmarks spisebord.

”Det der binder os sammen er, at vi gerne vil gøre det en tand bedre, end hvad vi ellers ser omkring os. Vi forsøger at få folk til at få øjnene op for den rene, lokale vare og for en kvalitet, der vitterlig kan smages.”

Læs mere om ’Smagen af Fyn’ på www.smagenaffyn.dk

Dråber der smager

Vin med duft af jordbær, ribs eller granatæble – eller bare den velkendte af kork og egetræ på fad? Med hele otte vinproducenter i det fynske behøver du ikke længere valfarte sydpå for at teste de ædle dråber på egen tunge.

Fynske vinbønder har nemlig gjort deres europæiske kollegaer vinkunsten efter og fundet de vinstokke, der trives bedst i den fynske muld. Rødvin, hvidvin, rosévin, mousserende frugtvine og smagfulde hedvine avles nu med passion og omhu på de fynske breddegrader, som det naturligste i verden.

Tag med når de fynske vinavlere byder på et forfriskende glas og en snak om de dejlige dråber. Den fynske vinrute består blandt andre af: Agger VIN, Langedil Vin, Magtenbølle Vingård, Nyholmgaard Vin, Skaarupøre Vingård, Strandager Vin og Humlegård, Svendborg Vingaard, Vejstrup Vin og Tranekær Vin. Aqua Vitae ved Svendborg producerer frugtbrændevin og kryddersnap.
Se mere på www.visitfyn.dk/vinruten

Vild med chokolade

Hang til sukker eller bare en sød tand? Så stig ombord på den fynske chokoladerute, der giver dig søde og overraskende smagsprøver på, hvordan chokolade også kan smage. Klassiske stænger, marcipan, pralinéer, flødeboller og belgisk chokolade en  masse, der bare venter på at give dine smagsløg en kærlig omgang og sød kamp til stregen.

For de mere vovemodige og eksperimenterende chokoladeelskere; prøv en chokolade hvor fyrrenåle, balsamico, koriander, rosmarin, ingefær eller lakrids  fremhæver den søde anderledes smag. Chokoladeruten tæller: Det Søde Liv, Konnerup & Co., Kring Chokolade, L‘Artisan, Odense Chokoladehus, Summerbird og Øhavets Chokolade.

Se mere på www.visitfyn.dk/chokoladeruten

Brygget på kærlighed

Træt af industriøl på stribe? Og overbevist om at håndværket og kærligheden til brygget kan smages? Det tror de fynske brygmestre også. Så kom og smag for dig selv, når fynske mikrobryggerier slår brygportene op til rundvisninger og smagsprøver.

Har du fx smagt øl brygget med valle eller øl med hyldeblomst? Bryggerierne på den fynske ølrute er: Bryggeriet Refsvindinge og Malteriet, Gundestrup Mejeri og Bryghus, Indslev Bryggeri & Ugly Duck Brewing Co., Kerteminde Bryghus, Midtfyns Bryghus, Ørbæk Bryggeri, Aarup Bryggeri, Ø-Bryg, Abelgren og Ramvad samt Rise Bryggeri.

Se mere på www.visitfyn.dk/oelruten

Fynske fødevarefestivaler

Danmarks kulinariske epicenter. I århundrede har den fynske muld været leverandør af forsyninger til Danehoffet og kvalitetsbevidste forbrugere i resten af Danmark.

Gamle frugthaver har sikret forsyningen af bær og frugt og i øvrigt givet øen kælenavnet Danmarks Have. Rollen som hele Danmarks Spisekammer er tydelig.

Langs med landvejene frister gårdbutikker og småboder med nyopgravede kartofler, bundtede løg og solmodne kirsebær, der går som varmt brød.

Der findes næsten ikke  den fynske by, der ikke har sin egen høstfestival. Besøg blandt andre: Kulinarisk Sydfyn (Svendborg), Danehof (Nyborg), Kirsebærfestival (Kerteminde), Fynske fristelser (Faaborg), Det Økologiske Høstmarked (Svendborg), Høstmarked Kongens Fadebur (Nyborg), Løgfestival (Bogense), Mellem Æblegaard og Humlehave (hele Fyn) eller SPIS! – Odenses nye Food Festival.

Se mere på www.visitfyn.dk/fyn/gastronomi/kulinariske-fyn-hele-danmarks-haveog www.visitfyn.dk/smagenaffyn

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhedsbreve med seneste nyheder og oplevelser om Mødeøen Fyn.









Tak - check din mail og bekræft din tilmelding!